Не минуло й місяця: НАЗК отримало заяву «Слуги народу» про відмову від держфінансування

Не минуло й місяця: НАЗК отримало заяву «Слуги народу» про відмову від держфінансування

Голова партії «Слуга народу» наприкінці березня заявляв, що політсила Зеленського відмовилася від держфінансування до кінця року

Фото: Главком

Партія хоче відмовитися від державного фінансування на третій і четвертий квартал 2020 року

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримало від партії «Слуга народу» заяву про часткову відмову від фінансування статутної діяльності.

Про це 23 квітня повідомляє пресслужба НАЗК.

Зазначається, що партія хоче відмовитися від державного фінансування на третій і четвертий квартал 2020 року для переправлення цих коштів на потреби українських медиків та засобів їх захисту від пандемії Covid-19.

Таким чином, загальна сума коштів, від яких відмовляється партія – майже 70,3 млн грн.  

НАЗК у найкоротші строки ухвалить рішення про зупинення державного фінансування статутної діяльності політичної партії «Слуга народу», а також підготує відповідне звернення до Міністерства фінансів України про зменшення відповідного бюджетного призначення.

image_03Документ клікабельний

Нагадаємо, що державне фінансування надається партіям, які отримали більше 5% голосів громадян за результатами виборів 2019 року. Це такі партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «ЄС» та «Голос». Протягом року ці партії загалом мають отримати з державного бюджету 283,5 млн гривень.

За перший квартал 2020 року партіям вже було перераховано кошти у розмірі 70,9 млн грн. Заходи для перерахування коштів за другий квартал будуть здійснені вже наступного тижня. Сума перерахованих коштів також становитиме 70,9 млн грн.

13 квітня Верховна Рада прийняла Закон України 553-IX, що дозволив партіям відмовитися від державного фінансування на один, два, три квартали або на рік.

Напередодні глава НАЗК повідомляв, що жодна політична партія України не зверталася до Національного агентства із запобігання корупції із заявою про відмову від держфінансування.

Нагадаємо, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко наприкінці березня заявив, що політсила Зеленського відмовилася від держфінансування до кінця року. Однак це не відповідає дійсності – заява про відмову від бюджетних грошей не надходила в Національне агентство з питань запобігання корупції, в компетенції якого приймати рішення. Та й погодити таку відмову тільки на рік не дозволяє закон. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: