Недержавний пенсійний фонд домігся арешту грошей Фонду гарантування вкладів

Недержавний пенсійний фонд домігся арешту грошей Фонду гарантування вкладів

Виконання постанови про арешт коштів ФГВФО буде історичним прецедентом

Виконавча служба наклала арешт на рахунки Фонду гарантування вкладів для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь Недержавного пенсійного фонду (НПФ) «Всі». Про це повідомили в прес-службі Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, яка є адміністратором НПФ. 

Державна виконавча служба міста Києва за рішенням суду постановою від 17 жовтня наклала арешт на всі грошові кошти Фонду гарантування на рахунках в Нацбанку, а також на всіх інших відкритих рахунках і на рахунках, які будуть відкриті Фондом після прийняття постанови.
НПФ «Всі» намагається в судах повернути 2,31 млн грн, які зависли в банку «Таврика». Він також зажадав у господарському суді стягнути з ФГВФО упущену вигоду за останні три роки. Загальна сума склала 2,5 млн грн. І суд першої інстанції, і апеляційний суд підтвердили право НПФ на стягнення додаткових грошей з ФГВФО.

«Виконання постанови буде історичним прецедентом, адже досі жодне з більш ніж десяти остаточних судових рішень з аналогічних справ на користь недержавних пенсійних фондів проти ФГВФО не було виконано. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб послідовно не виконував рішення судів, тим самим підриваючи довіру в недержавне пенсійне забезпечення в Україні та верховенство права, гарантованого Конституцією», - вважають у Всеукраїнському адміністраторі пенсійних фондів.

Як повідомляли ЗМІ, дев'ять НПФ і один лайфовий страховик «Граве Україна страхування життя» намагаються через суди позачергово стягнути з Фонду гарантування вкладів фізосіб свої депозити загальною сумою на 65,9 млн грн. У Фонді вважають такі рішення результатом недосконалості законодавства та чиновницького свавілля суддів. При цьому, на думку директора-розпорядника Фонду Віктора Новікова, відповідальність за розміщення коштів несуть керуючі компанії, які займалися інвестуванням коштів НПФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: