Незаконна компенсація у 928 тис. грн: екснардепу повідомлено про підозру

Незаконна компенсація у 928 тис. грн: екснардепу повідомлено про підозру

Екснардеп Олександр Пресман входив у депутатську групу «Відродження»

За даними джерела у правоохоронних органах, мова йде про колишнього нардепа Олександра Пресмана (група «Партія «Відродження»).

Детективи Національного бюро за погодженням прокурорів САП 14 травня повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла. Дії колишнього народного обранця кваліфіковані за ч.2 ст.364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»). Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, підозрюваний, маючи власне житло у центрі Києва, отримав понад 928 тис. грн незаконної компенсації за користування готельним номером ДП «Готельний комплекс «Національний» у період листопада 2014 року–серпня 2019 року.

Слідство вважає, що у такий спосіб підозрюваний завдав тяжких наслідків інтересам юридичної особи публічного права — Управлінню справами Апарату Верховної Ради України.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють із жовтня 2018 року.

Нагадаємо, що у грудні 2019–березні 2020 року НАБУ та САП притягнули до відповідальності п’ятьох народних депутатів України VIII скликання за незаконне отримання компенсації на понад 2,6 млн грн. Загалом у межах розслідувань фактів незаконної компенсації до бюджету повернуто близько 1,65 млн грн. Ще низка народних обранців переглянули свою потребу в отриманні компенсацій і відмовились від неї. Внаслідок цього, враховуючи розмір щомісячної оплати компенсації, впродовж грудня 2018–січня 2019 року Управління справами Апарату Верховної Ради України заощадило близько 4 млн грн.

За даними джерела у правоохоронних органах, мова йде про колишнього депутата Верховної Ради Олександра Пресмана (група «Партія «Відродження»).

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: