Нічні авіаудари по Сирії: союзники Асада зазнали значних втрат

Нічні авіаудари по Сирії: союзники Асада зазнали значних втрат

Спостерігачі заявили, що вбиті можуть бути іракськими або ліванськими громадянами

Внаслідок авіаударів по східному кордону Сирії з Іраком в ніч на 18 червня були вбиті щонайменше 40 військовослужбовців, які воюють на боці сил президента Башара Асада.

Про це повідомила британська Сирійська обсерваторія з прав людини, пише DPA.

Спостерігачі заявили, що вбиті можуть бути іракськими або ліванськими громадянами. Проіранське ліванське угруповання «Хезболла» воює в Сирії на боці Асада з моменту початку повстання в 2011 році.

Командир проурядових військ повідомив Reuters, що безпілотники, які були «ймовірно американськими», бомбили позиції іракських угруповань, а також сирійські військові позиції.

Командир, який не є сирійцем і виступав на умовах анонімності, заявив, що в результаті удару загинули і отримали поранення деякі іракські бойовики.

Удари були завдані по місту Аль-Харі на сирійському кордоні з Іраком, на південний схід від міста Албу Камаль.

Тоді як військові США заперечують цю інформацію.  «Жоден з членів очолюваної США коаліції не завдавав ударів поблизу Албу Камаля», - заявив майор Джош Жак, представник Центрального командування США.

Нагадаємо, організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила факт застосування бомб з хлором під час атаки на сирійське місто Серакіб у лютому, яке контролювалося противниками режиму Башара Асада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: