Ніцой назвала футболіста Довбика «московитом» через виступ російською. Він відповів

Ніцой назвала футболіста Довбика «московитом» через виступ російською. Він відповів
Лариса Ніцой жорстко наїхала на футболіста Довбика, який заговорив російською мовою

Ніцой розкритикувала футболіста збірної України Довбика за російську мову

Українська письменниця Лариса Ніцой накинулася з образами на футболіста Артема Довбика, який забив переможний гол у матчі Україна-Швеція та вивів команду до чвертьфіналу Євро-2020. Причиною стало те, що спортсмен на прес-конференції відповідав на запитання російською мовою, а не українською. Відповідний пост письменниця опублікувала на сторінці в Facebook після матчу.

«Довбик. Що, знову? Знову московит? Господи, ну звідки беруться ці марсіани?»,–обурилася письменниця.

Крім того, вона закликала своїх підписників пояснити спортсмену, що українські герої говорять українською мовою.

«А тепер всі, хто написав про українського героя, хто ставив лайки, хто вболівав, хто хвалив –так само дружно сходили до нього і сказали йому, що українські герої, тим більше якщо вони з Черкас (Холодний Яр і все таке), говорять українською. Скажіть йому про це. По-хорошому скажіть. Він ніколи про це не чув. Де їх усіх тримають? В якомусь вакуумі?», – гнівно додала Ніцой.

У відповідь користувачі мережі заявили Ніцой, що її реакція недоречна й вона розпалює ненависть, а сам футболіст пізніше пообіцяв перейти на державну мову.

Згодом Ніцой на своїй сторінці в Facebook похвалилася, що футболіст Довбик пообіцяв виправити ситуацію і разом з усією командою перейти на українську мову.

«Мені подзвонив Артем Довбик. Ми з ним довго говорили по телефону. Я розповідала йому, що українській зірці і герою неприпустимо говорити в публічному просторі неукраїнською мовою. Пояснювала, чому. А він казав, що хоч його батьки й українськомовні, він постійно перебував з російськомовними тренерами. Він попросив мене написати допис, що він поспілкувався з тренерами і вони дійшли висновку, що будуть говорити на всіх прес-конференціях українською. Я пишу цей допис. І це була б гарна історія. Занадто гарна. І мені дуже хочеться в неї вірити. Але я думаю, що то був не Артем, і то було шахрайство. Чи може я вже така зневірена?», – написала Ніцой.

В матчі зі Швецією, до речі, форвард Артем Довбик перевершив досягнення Мішеля Платіні.

Матч Україна – Англія відбудеться 3 липня в Римі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: