Нідерланди ухвалять рішення про асоціацію Україна – ЄС до 1 листопада

Нідерланди ухвалять рішення про асоціацію Україна – ЄС до 1 листопада

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте

Прем'єр-міністр Нідерландів вважає, що необхідно робити кроки, які вирівняють міжнародні інтереси європейців

Нідерланди ухвалять рішення з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом до 1 листопада 2016 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте за результатами першого дня саміту ЄС в Брюсселі.

«Вчора рішення не було досягнуто, ми зробимо це до 1 листопада», – повідомив Рютте.

При цьому він заявив, що зараз бачить «мало простору» в Гаазі для вирішення українського питання. Рютте наголосив на очевидності того, що угоду про асоціацію з Україною не може бути відокремлено від нестабільної ситуації в країні.

Однак прем'єр Нідерландів розуміє, що голландське «ні» матиме міжнародні наслідки. Відмова безпосередньо вплине на Україну, на українсько-російські відносини, реалізацію Мінських угод і нормандський процес. Тому він вважає, що необхідно робити кроки, які вирівняють внутрішні і міжнародні інтереси.

Рютте подякував колегам у Європейській раді за неофіційні конструктивні дискусії, зазначивши при цьому, що песимістично налаштований щодо позитивного вирішення цього питання.

Раніше Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію Україна – ЄС, оскільки проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року.

Як повідомлялося, Порошенко-оптиміст вірить у ратифікацію угоди з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: