Німеччина дасть Україні 35 млн євро на боротьбу із змінами клімату

Німеччина дасть Україні 35 млн євро на боротьбу із змінами клімату
Двостороння співпраця між Україною та Німеччиною у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи розпочалася у 2008 році

За словами міністра, проекти, що фінансуватимуться за рахунок коштів з Німеччини, повинні включати аспект міжнародної співпраці у контексті протидії змін клімату в акваторії Чорного моря та сприяти розвитку відновлюваної енергетики

У рамках Міжнародної кліматичної ініціативи Федеральне міністерство Німеччини із питань довкілля, збереження природи та радіаційної безпеки погодило із Міністерством екології та природних ресурсів України надання допомоги на 35 мільйонів євро за 4 пріоритетними напрямками. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

За словами міністра, проекти, що фінансуватимуться за рахунок коштів з Німеччини, повинні орієнтуватися на виконання Паризької угоди, включати аспект міжнародної співпраці у контексті протидії змін клімату в акваторії Чорного моря та сприяти розвитку відновлюваної енергетики, у тому числі - використання енергії біомаси на заміну викопним джерелам енергії.

Вже розпочато збір проектних пропозицій відповідно до зазначених пріоритетів. Більше інформації за посиланням:

https://www.international-climate-initiative.com/en/project-funding/information-for-applicants/?iki_lang=en

Нагадаємо, двостороння співпраця між Україною та Німеччиною у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи розпочалася у 2008 році. За цей час Україна стала одним із ключових партнерів, розпочавши 14 проектів, 10 із них загальним бюджетом 19 млн євро вже успішно завершені.

Як повідомлялося, Україна дивом потрапила до двадцятки найкращих борців проти зміни клімату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: