Німеччина планує зменшити пенсійні внески у 2018 році на 1,3 млрд євро

Німеччина планує зменшити пенсійні внески у 2018 році на 1,3 млрд євро
Німецькі пенсіонери

Тимчасове зменшення відрахувань у пенсійну систему не знімає необхідності їх підвищення на початку 2020-х років через старіння населення

У п’ятницю, 20 жовтня, стало відомо про намір уряду ФРН у наступному році зменшити розміри пенсійних внесків, які збираються як з працівників, так і з роботодавців, на 1,3 млрд євро.

Мова іде про зменшення на 0,1% пенсійних відрахувань до рівня 18,6% від заробітної платні, повідомило анонімне джерело інформаційному агентству Reuters.

Абсолютні показники скорочень будуть погоджені лише після 9 листопада, коли уряд має опублікувати власні оцінки щодо податкових надходжень. А офіційне рішення мають прийняти на засіданні уряду 22 листопада.

Відповідно до попереднього плану передбачалося, що рівень внесків буде збережено на рівні 18,7% до 2021 року, а потім збільшено до 18,9% у 2022 році у зв’язку із старінням населення і збільшенням навантаження пенсійного забезпечення на працююче населення. 

Дане тимчасове скорочення стало можливим завдяки рекордному рівню зайнятості в ФРН на даний момент і рекордним показником фінансових резервів.

При цьому німецькі роботодавці продовжують закликати уряд зменшити рівень пенсійних внесків, що, за їх оцінками, є одним із найбільших ризиків для майбутнього зростання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: