Німеччина схвалила продаж трьох субмарин Ізраїлю

Німеччина схвалила продаж трьох субмарин Ізраїлю

Берлін готовий покрити 25% витрат по угоді щодо продажу субмарин

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив в понеділок про те, що ФРН схвалила продаж трьох субмарин від компанії Thyssenkrupp Marine Systems Ізраїлю, а також має намір надати фінансову допомогу для їх придбання. Як повідомляє Reuters, Берлін готовий відшкодувати до 540 млн. євро.

Угода, вартість якої складає близько 2 млрд. доларів, стала об’єктом посиленої уваги через можливу корупційну складову. У 2016 році стало відомо про те, що особистий юрист прем’єр-міністра Ізраїлю також представляв в цій країні місцевого представника компанії Thyssenkrupp Marine Systems. Однак як потім з’ясувалося ізраїльський юрист ніколи не обговорював із Беньяміном Нетаньяху угоди по підводним човнам, а сам прем’єр був поза будь-якими підозрами в корисному умислі.

Виступаючи в парламенті в понеділок, прем’єр-міністр Ізраїлю заявив про те, що схвалення ФРН продажу субмарин є доказом його невинності. Окрім того Нетаньяну подякував Ангелі Меркель і ФРН за меморандум про продаж підводних човнів, який стосується питань національної безпеки Ізраїлю. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: