Німеччина закликала учасників «Мінська» вжити заходів через ескалацію на Донбасі

Німеччина закликала учасників «Мінська» вжити заходів через ескалацію на Донбасі

У Берліні глибоко стурбовані відновленням бойових дій на сході України

У Німеччині стурбовані ескалацією ситуації на Донбасі і закликають учасників переговорів в Мінську вжити заходів для стабілізації ситуації.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН.

«Ми закликаємо всі сторони підтвердити припинення вогню на наступній зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня і прийняти необхідні заходи для стабілізації», - йдеться в заяві.

МЗС засудив використання важкого озброєння у Попасній Луганської області в ніч на 13 грудня, в результаті чого під загрозу було поставлено життя співробітників ОБСЄ.

«Розміщення артилерії в населених пунктах на сході України серйозно загрожує місцевому цивільному населенню», - додали у відомстві.

«Всі сторони зобов'язані забезпечувати безпеку спостерігачів ОБСЄ і їх безперешкодний доступ по всій території, що випливає з мандата, схваленого усіма 57 державами-учасниками ОБСЄ», - підкреслюють у зовнішньополітичному відомстві.

У Берліні глибоко стурбовані відновленням бойових дій на сході України. З початку грудня загинули 17 чоловік і 37 отримали поранення, нагадали в МЗС.

Німеччина і Франція, будучи учасницями «нормандського формату», закликають до врегулювання ситуації на Донбасі».

Як повідомлялося, за добу 14 грудня зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ. Під Мар’їнкою було поранено двох українських бійців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: