Німецькі політики планують оскаржити узаконення одностатевих шлюбів

Німецькі політики планують оскаржити узаконення одностатевих шлюбів
Понад 10 років тому конституційний суд Німеччини дав чітке визначення шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою

Міністр внутрішніх справ ФРН допускає успіх відповідного судового позову

Противники узаконення одностатевих шлюбів у Німеччині мають намір оскаржити ухвалення відповідного закону Бундестагом у Федеральному конституційному суді країни.

Про це заявили представники щонайменше двох партій: Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, і правопопулістської «Альтернативи для Німеччини».

«Постало питання, чи є «шлюб для всіх» допустимим із точки зору конституції. Я впевнений, що позов буде поданий», - заявив глава фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Фолькер Каудер.

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр (Thomas de Maiziere), який також є депутатом парламенту від ХДС, сказав, що допускає успіх такого позову.

«Я голосував проти закону, адже, як юрист, я вважаю, що для нього необхідна зміна основного закону ФРН», - зазначив де Мезьєр. На його думку, шлюб - це союз між чоловіком і жінкою.

Прихильники подачі позову вказують на той факт, що понад 10 років тому конституційний суд уже дав чітке визначення шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою. З іншого боку, вищий суд країни також визначав нерівність між шлюбом і «зареєстрованим партнерством» гомосексуалів дискримінаційною.

Нагадаємо, 30 червня німецький Бундестаг ухвалив законопроект, який передбачає повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів.

Одностатеві союзи реєструють у Німеччині з 2001 року. Свої стосунки до 2017 року офіційно оформили 34 тис. гомосексуальних пар. Такі партнерства мали вужчі права, ніж гетеросексуальні шлюби. Зокрема, вони не користувалися пільгами під час оподаткування, передбаченими в Німеччині для осіб, які перебувають у шлюбі, або не могли всиновлювати дітей.

За даними соцопитувань, більшість громадян Німеччини підтримують одностатеві шлюби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: