Німецькі промисловці скаржаться на протекціонізм в КНР

Німецькі промисловці скаржаться на протекціонізм в КНР

Торгівля ФРН із КНР складає майже 30% торгівлі ЄС із КНР

Німецька промислова асоціація (Bundesverband der Deutschen Industrie, BDI) звернулася до влади ФРН щодо системної конкуренції між відкритими економіками ЄС і економікою КНР, де і досі домінують державні компанії. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

BDI представляє 100 тисяч німецьких компаній із 40 ключових галузей економіки. На думку даної асоціації із метою гарантування ефективної конкуренції із КНР уряд ФРН має додатково виділити ресурси для розвитку інновацій і технологій, а також розробити нову індустріальну політику. 

В 2017 році торгівля КНР-ФРН за даними BDI складала 187 млрд. євро або трохи менше третини всієї торгівлі між ЄС і КНР. Тим самим китайський ринок є важливими для німецьких підприємців. Проте компанії ФРН постійно зіштовхуються із обмеження на інвестиції в китайську економіку. Особливо це стосується сфери послуг, де КНР не виконала всі взяті на себе зобов’язання в рамках СОТ.

Окрім того німецькі компанії зіштовхуються із вимогами щодо передачі технологій в КНР і недостатнім захистом їх інтелектуальної власності. Загалом, як вважають в BDI, вплив уряду на економіку КНР не зменшується, а збільшується. У відповідь на це німецькі промисловості пропонують запровадити 54 заходи, які посилили б конкурентоспроможність ЄС порівняно із КНР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: