Нищук призначив тимчасового керівника Українського інституту книги

Нищук призначив тимчасового керівника Українського інституту книги
Сергій Ясинський колись обіймав посаду заступника голови Полтавської ОДА

Ясинський має три вищі освіти – гуманітарну, технічну та юридичну

Міністр культури України Євген Нищук призначив виконуючим обов’язки директора Українського інституту книги Ясинського Сергія Євстахійовича до моменту, коли відбудеться конкурс і за його результатами буде визначено, хто очолюватиме Інститут далі.

Про це повідомляється на сторінці Українського інституту книги.

У повідомленні йдеться, що Ясинський має «великий управлінський досвід», а також його «ділові та людські якості дадуть змогу забезпечити повноцінну діяльність Українського інституту книги».

Сам Сергій Ясинський має три вищі освіти – гуманітарну, технічну та юридичну.

Він має ІІІ ранг державного службовця, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.. У 2006-2012 роках обіймав посаду заступника голови Полтавської ОДА. Також працював радником Міністра енергетики та вугільної промисловості (2012-2013 рр.), Міністра екології та природних ресурсів України (2016 р.).

Український інститут книги — державна установа при Міністерства культури України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

 У вересні 2016 року на посаду виконувача обов'язків директора УІК було обрано Ростислав Семків. У червні 2017 року було оголошено про початок прийому документів на участь у конкурсі. 13 липня 2017 року під час другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора державної установи «Український інститут книги» було оголошено ім'я першого директора УІК, яким стала Тетяна Терен.

20 січня 2018 року Терен повідомила, що йде звільняється з посади директорки УІК пояснивши причини самовідсторонення неможливістю ефективного керування інституцією через надмірну бюрократичність держапарату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: