Новинський каже, що Рада утискає канонічну церкву

Новинський каже, що Рада утискає канонічну церкву

За словами нардепа, за останні два роки канонічна Православна церква в Україні піддається масовим гонінням

Звернення парламенту до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням про надання автокефалії Православної церкви в Україні - це продовження низки наклепу і гонінь на канонічну церкву. Про це заявив народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради в четвер, 16 червня, коментуючи прийняту парламентом постанову.
«Ухвалення сьогоднішньої постанови - це продовження низки наклепу і гонінь на канонічну церкву. Це абсолютно брехлива, безграмотна за своєю історичною та канонічною суттю постанова, яка містить дуже багато неточностей і маніпуляцій», - зазначив Новинський, якого цитує прес-служба Опоблоку.
За його словами, постанову №4793 прийнято з «грубими порушеннями регламенту». «Фракція Опозиційного блоку голосувала проти. Нам не дали слова, не було роздано текст постанови, ніхто не бачив, за що голосують, і все це відбувалося під політичними гаслами. Ми не проти самої ідеї автокефалії, але ми проти порушення церковних законів і традицій», - підкреслив політик.
Новинський також зазначив, що за останні два роки канонічна Православна церква в Україні піддається масовим гонінням. «Захоплюються храми, відбуваються напади на парафії і на священиків, б'ються парафіяни, і все це творять напівбандитські радикальні формування. Все це супроводжується масовою кампанією цькування і наклепу в ЗМІ і з високих трибун. І всім цим керує нинішня влада», - додав народний депутат.
«В Україні - п'ять православних церков. Для якої з них автори постанови хочуть просити патріарха Варфоломія дати автокефалію? Чи будуть створювати ще одну нову церкву? Ми бачимо, що ця влада не може створити навіть нормально працюючу коаліцію, а намагаються вирішувати державні питання церковного будівництва. Ця влада вже «навела порядок» і в економіці, і в банківській сфері, і в промисловості - все зруйновано, розвалено. І ось добралися до Церкви. Мабуть, такий же «порядок» хочуть і там навести», - охарактеризував дії провладних сил політик.
«Зараз потрібно думати про те, як нам об'єднати і примирити суспільство, а не творити нові розколи», - підсумував Новинський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: