Новинський стверджує, що влада зганяє бюджетників на Хресний хід Київського патріархату

Новинський стверджує, що влада зганяє бюджетників на Хресний хід Київського патріархату
Нардеп Вадим Новинський

За оцінками опозиціонера, у Хресній ході 27 липня візьмуть участь більше 100 тисяч чоловік

За оцінками народного депутата Вадима Новинського в Хресній ході на честь річниці Хрещення Русі 27 липня візьме участь понад 100 тисяч осіб.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Апостроф».

«Коли Церква піддається гонінням, народ мобілізується. У різних єпархіях УПЦ тисячі людей добровільно записуються їхати до Києва», - переконує депутат.

Разом з тим, за його словами, в оргкомітет Хресної ходи стікаються дуже багато фактів про нібито втручання співробітників СБУ в ці процеси.

«Транспортним компаніям і навіть власникам автобусів забороняють везти наших людей. В Одесі під тиском спецслужб взагалі зняли «бронь» з вагонів до Києва. У той же самий час, з Адміністрації президента вийшла рознарядка всім обласним держадміністраціям збирати бюджетників для участі в ході Київського патріархату. І тут ситуація прямо протилежна. Перевізникам даються всі преференції», - зазначив політик.

На думку Новинського, в цьому питанні влада порушила правила поведінки щодо церкви і віруючих, підтримуючи одних і створюючи проблеми іншим.

«Заборони, погрози, тиск ... Я про це вже написав в своєму зверненні в СБУ, ГПУ і МВС, сподіваюся буде хоч якась реакція. Вірю, що у влади вистачить мудрості або хоча б інстинкту самозбереження, щоб забезпечити повагу до прав людини і свободу совісті в Україні», - говорить Новинський.

Коментуючи питання про його особисту участь у підготовці Хресної ходи, Новинський сказав: «я, як і мільйони віруючих роблю все від мене залежне, щоб захід пройшов на високому організаційному та духовному рівні. І я звичайно ж візьму участь у Хресній Ході».

Нагадаємо, раніше в УПЦ МП стверджували, що їм не дають привозити людей до Києва на Хресну ходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: