Новинського можуть оголосити в розшук по лінії Інтерполу, - генпрокурор Юрій Луценко

Новинського можуть оголосити в розшук по лінії Інтерполу, - генпрокурор Юрій Луценко
Фото: «Громадське»

ГПУ хоче проаналізувати телефонні дзвінки депутата

Оголошення народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського в міжнародний розшук Інтерполу можливо у разі якщо він не повернеться на територію України після зняття з нього депутатської недоторканності, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Дзеркало тижня» з посиланням на телеканал «112». «Це не буде діло, яке розтягнеться на тривалий час... Якщо Новинський буде ховатися? Будемо діяти згідно з чинним законодавством, звертатися в Інтерпол. У разі відмови - чекати 6 місяців і засуджуємо з іншого чинного в Україні законодавства», - заявив Луценко.

Він додав, що Новинському буде забезпечено захист в судах, а ГПУ вимагає тільки зняти з нього депутатську недоторканність, щоб проаналізувати його телефонні дзвінки, завершити слідчі дії й передати справу до суду. Луценко підкреслив, що все повинно вирішиться протягом двох тижнів. «Законодавство передбачає подання у Верховну Раду та далі процедуру більше 20 днів, коли суб'єкт подання має дати пояснення, прибути на комітет, тощо. Тому, на жаль, чинне законодавство робить можливим від'їзд народного депутата в будь-який з цих 20 днів...Я особисто вважаю, що пан Новинський буде в Україні», - сказав генпрокурор. Луценко також зазначив, що Новинський брав участь у всіх слідчих діях.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив подання до Верховної Ради України про надання парламентом згоди на притягнення народного депутата України Вадима Новинського до кримінальної відповідальності.

Повідомлялося, що Генеральна прокуратура висуне обвинувачення екс-президенту Віктору Януковичу і народному депутату Вадиму Новинському у тиску на керівництво Української православної церкви Московського патріархату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: