Новий представник президента у Раді розказав, як правильно розслідувати офшорний скандал

Новий представник президента у Раді розказав, як правильно розслідувати офшорний скандал
rbc.ua

У БПП кажуть, що не проти створення ТСК з питань офшорних махінацій

Блок Петра Порошенка повністю підтримує створення тимчасової слідчої комісії з питань політичної корупції, але за однієї умови: розгляду всіх питань політичної корупції, починаючи з 1991 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив народний депутат від БПП, представник президента в парламенті Артур Герасимов.

«Є історії, коли виводилися мільярди доларів у кінці 90-х, на початку 2000-х. Вибачте, ми що повинні про це забути? На жаль, багато колег по парламенту чомусь не хочуть створювати широку ТСК щодо політкорупціі. І відволікають увагу від цього, як можуть», - зазначив він.

Герасимов також підкреслив, що БПП не чинила опору кандидатурі Сергія Лещенка для участі у ТСК з питань офшорних махінацій. За його словами, на голосуванні під час зборів фракції колеги Лещенка з міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» Олексій Мушак, Владислав Голуб отримали більшу підтримку, ніж він.

«Це було відкрите голосування. До речі, якщо я не помиляюся, то Голуб і Мушак були під час цього засідання, а Лещенка - не було», - додав Герасимов.

Як раніше повідомлялося, створення ТСК з розслідування офшорних оборудок президента та його оточення (зокрема, щодо віргінської «офшорки» Intraco), загальмувалось.ТСК з цього приводу вимагали три фракції з попередньої коаліції. Юлія Тимошенко звинуватила президента Порошенка в тому, що його найближчі люди причетні до офшору, який торгував під час війни з «Газпромом». Єгор Соболев з «Самопомочі» нагадав, що очолюваний ним комітет з протидії корупції ще в минулому році пропонував створити слідчої комісії для розслідування дій Intraco, яка оплачувала перельоти Петра Порошенка та послуги його друзям. А Олег Ляшко вже другий тиждень робить вигляд, що блокує зі своїми депутатами парламентську трибуну заради створення комісії з розслідування скандалів, пов'язаних з офшорними компаніями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: