Новий скандал в автопромі: Південна Корея оштрафує Nissan

Новий скандал в автопромі: Південна Корея оштрафує Nissan

Продажі Qashqai в Південній Кореї будуть припинені через фальсифікації екологічних норм

Уряд Республіки Корея (РК) має намір стягнути з автовиробника Nissan Motor 300 млн вон ($280 тис.) за занижені дані про вихлопи, зазначені в документації по моделі Qashqai, що випускається японською компанією. Про це повідомило південнокорейське міністерство охорони навколишнього середовища.
«Ми плануємо оштрафувати Nissan на цю суму. Продажі Qashqai в Південній Кореї будуть припинені, а 814 автомобілів, проданих з листопада минулого року – відкликані», - наголошується в заяві відомства.
Міністерство також оголосило, що має намір направити судовий позов до президента Nissan Korea Такехіко Кікуті. Південнокорейська влада дала японському автовиробникові 45 днів на надання плану відкликання моделей із «фальсифікованою емісією».
У 2015 році в центрі скандалу через фальсифікації екологічних норм виявився німецький концерн Volkswagen. На машинах цієї компанії було виявлено ПО, яке дозволяло обійти жорсткі екологічні норми США. Розслідування щодо автогіганта були розпочаті в ряді країн Європи і Азії.
Джерело: ТАСС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: