Обама виступив з промовою і розкритикував світових лідерів

Обама виступив з промовою і розкритикував світових лідерів
Вдова Нельсона Мандели Грача Машель та Барак Обама

Обама висміяв політичні цінності і поведінку Трампа, не називаючи його імені

На щорічній лекції у переддень 100-річчя з дня народження Нельсона Мандели колишній президент США Барак Обама вперше виступив з промовою після відходу з поста президента. Обама розкритикував популістські рухи до авторитаризму в усьому світі і «повну втрату сорому» серед політичних лідерів. Про це повідомляє CNN.

«З'явилася політика страху і образи. Ця політика просувається такими темпами, які кілька років тому здавалися б неймовірними. Я не алармист, я просто констатую факти. Подивіться навколо – зараз на зльоті політика сильної руки, коли проводяться вибори або якась видимість демократії, якась форма демократії. Але ті, хто знаходиться у владі, хочуть підірвати всі інститути і норми, які надають сенс демократії», – заявив Обама.

Обама нагадав, що вчора Трамп на зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив, що вірить словам Путіна про те, що Росія не втручалася в американські вибори.

«Ви повинні вірити у факти. Без фактів немає підстав для співпраці», - прокоментував Обама.

Промову слухали близько 15 тис. осіб на стадіоні в Йоганнесбурзі. Це наймасштабніший виступ Обами після відходу з поста президента, на якому він провів вісім років.

Південноафриканський політичний діяч і борець за права людини Нельсон Мандела помер у 2013 році. 

До слова, раніше нинішній президент США Дональд Трамп неодноразово критикував політику попередника - Барака Обами. Зокрема, звинувативши його в тому, що він сприяв анексії Криму. 

Трамп сьогодні вже заявив, що вважає зустріч з російським колегою Путіним «величезним успіхом», і звинуватив ЗМІ в очорненні результатів саміту в Гельсінкі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: