Обрано український фільм-номінант на премію «Оскар»

Обрано український фільм-номінант на премію «Оскар»

Український Оскарівський комітет оголосив фільм, який претендуватиме на премію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою» від України

Український Оскарівський комітет обрав номінантом на премію «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою» від України фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.
«Український Оскарівський комітет оголошує, що фільмом, який претендуватиме на премію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою» від України, обрано фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука», - зазначено в повідомленні.
Світова прем'єра фільму відбулася на престижному документальному кінофестивалі IDFA, де картина отримала спеціальний приз журі в головному конкурсі. Фільм демонструвався на більш ніж трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на престижних кінофорумах. Нещодавно «Українські шерифи» здобули Гран-прі кінофестивалю «Docs against Gravity» у Польщі. Фільм був показаний в семи містах України: Києві, Харкові, Дніпрі, Львові, Маріуполі, Одесі, Херсоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: