Офіційний Ташкент досі не оголосив про смерть президента Карімова

Офіційний Ташкент досі не оголосив про смерть президента Карімова

Підтвердження смерті Іслама Карімова немає

На сайті прес-служби президента Узбекистану немає повідомлення про смерть глави держави. Його немає і на офіційному сайті уряду країни. Жоден високопосадовець країни теж не озвучив цю інформацію. Таким чином, офіційного підтвердження смерті Іслама Карімова наразі не було.

Першоджерелом інформації про смерть Карімова стала інформагенція «Фергана», яка посилається на власні джерела. Разом з тим головний редактор «Фергани» Данило Кислов вважає, що офіційне підтвердження смерті президента Узбекистану може з’явитися завтра, 31 серпня. Кислов стверджує, що причиною цього є закритий інформаційний простір у державі, «тому повідомити офіційно про смерть лідера країни складно».

Разом із тим влада Узбекистану скасувала офіційні урочистості з нагоди Дня незалежності республіки, заплановані на 1 вересня. Про це повідомляє BBC O zbek із посиланням на джерело. Причину такого рішення він не назвав. Відомості про те, чи пов'язані ці заходи з госпіталізацією президента Іслама Карімова, видання не має.

Іслам Карімов народився 30 січня 1938 року в Самарканді в родині службовців. У 1960 році він завершив навчання в Середньоазіатській політехніці. Уже в 1967 закінчив Ташкентський університет народного господарства. За професією – інженер-механік, економіст, кандидат наук.

З 1983 року очолював міністерство фінансів Республіки Узбекистан, а через три роки став заступником голови ради міністрів Узбецької РСР. У 1989 році став лідером Компартії республіки. У 1990 році під час сесії Верховної Ради країни його вперше обрали президентом Узбецької РСР. Повторно обраний президентом на альтернативній основі в 1991 році.

У 1995 році, коли термін його повноважень добігав кінця, він продовжив його до 2000 року. На виборах 2000-го, 2007-го і 2015 року більшість громадян Узбекистану бажала бачити його президентом країни. У нього залишилися дружина і двоє дочок – Гюльнара і Лола.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: