Офшорний скандал: В «Панамських документах» засвітились Колесніков, Азаров-молодший та брат Ахметова

Офшорний скандал: В «Панамських документах» засвітились Колесніков, Азаров-молодший та брат Ахметова

Серед оприлюднених записів у базі даних офшорних компаній, зареєстрованих через скандально відому Mossack Fonseca, опинились прізвища відомих українських політиків.

У списку, який оприлюднив міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів у понеділок, є інформація про виведену в офшор кондитерську компанію «Конті», бенефіціарами якої є Ігор Ахметов, брат відомого українського олігарха Рината Ахметова, а також відомий екс-регіонал Борис Колесніков.

Крім них бенефіціарами вказані дружина Колеснікова — Світлана, а також екс-нардепи від Партії регіонів Сергій Кий та Юрій Чертков.

Крім того, до бази даних потрапив Олексій Азаров. Він виявився власником 26 офшорних компаній, які були зареєстровані у 2012 році, коли його батько, Микола Азаров, був прем’єр-міністром.

Нагадаємо, у понеділк міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив розширену базу даних про понад 300 тисяч офшорних компаній з «Панамського архіву». Зокрема, у архіві є інформація про 469 компаній, пов'язаних з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: