Оголошено переможця виборів президента Узбекистану

Оголошено переможця виборів президента Узбекистану
Шавкат Мірзіяєв

Як і прогнозували аналітики, новим президентом став Шавкат Мірзіяєв

Шавкат Мірзіяєв набрав на виборах президента Узбекистану найбільшу кількість голосів виборців - 88,61%. Про це в понеділок на брифінгу заявив голова Центральної виборчої комісії Мірза-Улугбек Абдусаломов, повідомляє Газета.uz.

Кандидат від Народно-демократичної партії Хотамжон Кетмонов набрав 3,73% (669 187), кандидат від Соціал-демократичної партії «Адолат» Наріман Умаров - 3,46% (619 972) і кандидат від Демократичної партії «Міллій тікланіш» Сарвар Отамуратов - 2,35% (421 055) голосів.

У голосуванні взяли участь 17,951667 млн осіб або 87,73% від загального числа виборців, внесених до списків (20,461805 млн). Голосування велося на 9383 виборчих дільницях всередині країни і на 44 ділянках за кордоном.

 «Вибори пройшли в повній відповідності з виборчим законодавством та Конституцією Республіки Узбекистан на основі принципів відкритості, гласності та справедливості», - підкреслив керівник ЦВК.

Інформації про порушення в ході голосування зафіксовано не було.

Підсумки виборів президента Узбекистану повинні бути опубліковані в пресі не пізніш як у 10-денний термін після виборів.

Позачергові вибори в Узбекистані були призначені після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року. У ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилася ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягав: Карімов живий, перебуває у лікарні в критичному станіЗгодом донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола повідомила про смерть свого батька.

Аналітики не сумніваються, що перемогу на виборах здобуде 59-річний Шавкат Мірзіяєв, який з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: