Окупанти в Криму продовжили арешт двом фігурантам справи «Хізб ут-Тахрір»

Окупанти в Криму продовжили арешт двом фігурантам справи «Хізб ут-Тахрір»
Активіст Сервер Мустафаєв

Адвокати Мустафаєва і Смаілова клопотали про зміну запобіжного заходу «утримання під вартою» на домашній арешт

У п'ятницю в окупованому Криму «суд» продовжив запобіжний захід фігурантам так званої справи Хізб ут-Тахрір Серверу Мустафаєву та Едему Смаілову до 9 грудня.

Про це повідомляє у Facebook «Кримська солідарність».

«Судове засідання завершилося. Серверу Мустафаєву і Едему Смаілову суд продовжив запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 09.12.2018 року», - йдеться в повідомленні.

За даними організації, адвокати Мустафаєва і Смаілова клопотали про зміну запобіжного заходу «утримання під вартою» на домашній арешт. «Прокурор», у свою чергу, виступив проти клопотання про перехід Мустафаєва і Смаілова на домашній арешт, наполягаючи на подовженні терміну утримання під вартою до 09.12.2018 р., обгрунтовувавши це тим, що підсудні можуть сховатися, знищити докази або продовжувати терористичну діяльність.

Виступаючи в суді, Смаілов заявив, що за п'ять місяців його знаходження в СІЗО у слідства не з'явилися аргументи і докази його провини, що «використане 38 разів в матеріалах справи слово «тероризм» не робить його таким».  

Мустафаєв також виразив невдоволення у зв'язку з абсурдністю звинувачень і браком доказів своєї провини в матеріалах справи. Він заявив, що «з 2015 року відвідував суди і обшуки для того, щоб підтримати своїх співвітчизників, єдиновірців і допомагав їх сім'ям, що не є мотивом для звинувачення в тероризмі».

Адвокат Смаілова Костянтин Рустемов висловився про незадовільну роботу слідчих органів, у зв'язку з відсутністю експертизи і просив прискорити процес її проведення. 

Адвокат Мустафаєва Сергій Лєгостов, виступаючи, заявив, що «підсудні не займаються терористичною діяльністю і не мають наміру ховатися від слідства, відмітивши, що у сторони звинувачення немає доказів, викривальних підсудних в інкримінованих злочинах і немає підстав вважати, що вони можуть знищити їх».

Раніше у Сімферополі активіст «Кримської солідарності» Марлен Мустафаєв вийшов на свободу після 12 діб адмінарешту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: