Окупанти відправили кримського правозахисника до психлікарні

Окупанти відправили кримського правозахисника до психлікарні
Емір-Усеїн Куку

МЗС України висловило протест проти примусової психіатричної експертизи українців, затриманих у Криму

Еміра-Усеїна Куку було примусово доправлено до психлікарні напередодні судового засідання стосовно продовження терміну утримання під вартою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат затриманого.

«Правозахисника Еміра-Усеїна Куку сьогодні поміщено під примусову психіатрію. Сьогодні має бути суд щодо продовження його арешту», – йдеться в повідомленні.

Дружина  правозахисника повідомила, що сьогодні о 14:00 в окупованій Ялті розпочнеться засідання суду у справі Еміра-Усеїна Куку.

Нагадаємо, що 11-го і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань у будинках кримських татар в окупованому Криму. Загалом було затримано 14 осіб, з них заарештовано чотирьох: члена Контактної групи з прав людини з Ялти Еміра-Усеїна Куку, жителя Ялтинського регіону Енвера Бекірова, жителя Алуштинського регіону Мусліма Алієва і ялтинця Вадима Сірука. Слідчі ФСБ звинуватили їх в участі в діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Зазначимо, що МЗС України висловило протест проти примусової психіатричної експертизи українців, затриманих у Криму. У міністерстві закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію у зв’язку з порушеннями прав людини в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: