Окупований Луганськ залишиться без постачання води

Окупований Луганськ залишиться без постачання води

Борг Попаснянського водоканалу, який обслуговує Луганськ, становить майже 157 млн грн

Сьогодні, 6 листопада, Луганське енергетичне об'єднання проведе знеструмлення станції, яка забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, і зокрема, саме місто Луганськ. Про це повідомляє 112.ua.

Причиною знеструмлення є борг водоканалу, який за станом на 6 листопада становить 156 млн 965 тис. грн і стає дедалі більше. При цьому борг сформувався як раз за рахунок боргів «ЛНР», тому 90% води, що добувається водоканалом, поставляється на неконтрольовану територію.

Як зазначається у ЗМІ, борги водоканалу постійно зростають, незважаючи на інформацію, що з початку 2017 року представники терористичної «ЛНР» почали платити за споживання води - в останній раз такі повідомлення були про передачу готівки на мосту в Щастя під наглядом ОБСЄ. Так, у жовтні водоканал спожив електроенергії на 9 млн 156 тис. грн, а сплатив тільки 7 млн 805 тис. грн.

У цілому в 2017 році оплата водоканалом електроенергії склала 45 млн 356,1 млн грн. А нараховано було 77 млн 927,8 млн грн., тобто оплата склала всього 58% від нарахування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: