Олена Зеленська хоче поговорити з українцями про безбар'єрність (відео)

Олена Зеленська хоче поговорити з українцями про безбар'єрність (відео)
Перша леді України Олена Зеленська записала відеозвернення до українців 

Мета проєкту – зрозуміти, з якими бар'єрами найчастіше стикаються українці

Дружина президента України Олена Зеленська ініціювала велику розмову з українцями про безбар'єрність. Партнерами проєкту виступили Міністерство цифрової трансформації та Міністерство соціальної політики України, передає пресслужба Офісу президента.

«Під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції. Ми всі відчули бар'єри. По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті – як у нашому суспільстві, у наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Для більшості з нас це – не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар'єри не зникнуть ніколи. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар'єрами, які зараз відчули всі», - зазначила перша леді.

Мета проєкту – зрозуміти, з якими саме бар'єрами найчастіше стикаються українці. Для цього на сайті bf.gov.ua стартувало всеукраїнське онлайн-опитування, яке триватиме два місяці.

Опитувальник містить сім важливих запитань, що стосуються фізичних і психологічних бар'єрів, а також тих, що пов'язані з культурними та віковими особливостями.

Як зазначається, відповіді українців допоможуть визначити, які саме бар'єри вони вважають найбільшими, а в подальшому – розробити план дій для їхнього усунення.

«Будь-які бар'єри можна прибрати або зсунути, але спочатку їх треба усвідомити», – впевнена Олена Зеленська.

Нагадаємо, на початку квітня перша леді України анонсувала навчання у «Всеукраїнській школі онлайн». Однак зрештою проєкт час від часу потряпляв у скандали. Деякі уроки викликали обурення у громадськості через помилки чи використання російської мови. 

Нагадаємо, нещодавно відбувся онлайн-урок з хімії для учнів сьомого класу, в якому зірковим гостем був телеведучий-гуморист Ігор Ласточкін. Батьків обурило те, що Ласточкін розмовляв російською мовою, а вчитель не зробив жодного зауваження.

Також нещодавно відбувся онлайн-урок з англійської мови для учнів восьмого класу, в якому зірковим гостем «Всеукраїнської школи онлайн» став шоумен і хореограф Діма Коляденко. Шоумен сказав лише пару фраз англійською, далі перейшов на російську.

Зазначимо, протягом онлайн-навчання українці звернули увагу на низку помилок вчителівЗауважимо, що уроки виходили не в прямому ефірі, а у записі. Тобто автори проєкту мали змогу перезаписати відео без помилок, але на момент трансляції уроків по телебаченню вони цього не зробили.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: