НАБУ вручило мені підозру за «незаконне збагачення» 10 років тому, - Омелян

НАБУ вручило мені підозру за «незаконне збагачення» 10 років тому, - Омелян
Володимир Омелян

Міністр розказав, як до нього о восьмій ранку прийшли правоохоронці

Сьогодні о 8:40 співробітники НАБУ вручили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру за «незаконне збагачення» десять років тому, «користування або придбання» машини для брата і недекларування проживання в будинку протягом двох тижнів 2016 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ранок 13 вересня подарував новий досвід. О 8:40 співробітники НАБУ вручили мені підозру за «незаконне збагачення» десять років тому, «користування чи придбання» машини для брата і недекларування проживання в будинку впродовж двох тижнів 2016 року. Щодо суті справи: за дивним збігом обставин, її відкрили одразу після мого візиту під суд над Мартиненком. Впродовж півтора року перевірили все: пошту, месенджери, обшукали, опитали всіх знайомих, родичів, друзів. Шукали сенсацій: дорогу нерухомість, значні кошти, офшорні чи будь-які компанії, схеми, корупцію. Переконалися, що не можливо знайти те, чого немає. Витрачено купу часу і коштів платників податків з єдиною метою - оголосити підозру першому міністру. Оголосили!», - розповів він.

«Як питали мене в Могилянці: чи Ви можете дати нам гарантії, що за проведені реформи проти нас не будуть порушені кримінальні справи? Я тоді чесно відповів, що: ні, не можу, бо ми живемо в такий час, коли все здобувається через боротьбу. Мій висновок: якщо це найбільші «злочини», які змогли мені інкримінувати за час моєї роботи міністром, то мені не соромно дивитися в очі ані нашим громадянам, ані іноземним партнерам, ані керівництву країни. У той же час, хочу нагадати, що на УЗ щорічно зникає безслідно більше 15 млрд грн, як заходили Раянейр, підписувався контракт з GE, проводилося днопоглиблення - не знає лише лінивий. Але, на це часу немає, є інші важливі цілі... Вітаю, вибори почалися...», - резюмував Омелян.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило, що Омеляну оголосили про підозру у незаконному збагаченні і недекларуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: