Онищенко може не з'явитися сьогодні в Раді - Холодницький

Онищенко може не з'явитися сьогодні в Раді - Холодницький

В рамках кримінального процесу по справі Онищенко запропоновано змагальний процес між сторонами захисту та обвинувачення

Народний депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко може не з'явитися на засіданні Верховної Ради сьогодні, 5 липня 2016 року, в день розгляду подання щодо його арешту. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.

За його словами, поки в Онищенко є депутатський мандат, і відповідно він має депутатську недоторканність, затримати або вплинути на свободу його пересування не можуть ні Національне антикорупційне бюро України (НАБ), ні САП, ні будь-який інший правоохоронний орган.

Таким чином, завжди залишається ймовірність, що в день розгляду подання щодо арешту Онищенко, той може не з'явитися на засіданні ВР.

Однак Холодницький підкреслив, що Онищенко на регламентному комітеті заявив про те, що не має наміру ховатися від правосуддя.

«Я поважаю це, це дійсно гідний чоловічий вчинок. Я пропоную в рамках кримінального процесу, коли він вже набере нормальний процесуальний статус, щоб був змагальний процес: сторона захисту, сторона звинувачення. І тоді ми будемо доводити свою позицію, а він свою, - зазначив глава САП.

Нагадаємо, раніше директор НАБ Артем Ситник повідомив, що справа Онищенко розслідувалася півроку.

Вчора повідомлялося, що нардеп Онищенко зараз перебуває у Москві. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: