Онищенко заявив, що підслідних у його справі катують

Онищенко заявив, що підслідних у його справі катують
dsnews.ua

Нардеп стверджує, що в Антикоррупційному бюро прагнуть і його відправити у СІЗО для «слідчих експериментів»

Народний депутат від «Волі народ» Олександр Онищенко заявляє, що у підслідних у його справі «вибивають свідчення». Про це він повідомив в ході засідання Регламенстного комітету Ради, інформує телеканал «112 Україна».

«Антикорупційне бюро існує практично рік і практично ніяких дій не показало. У них немає жодної справи, яка перебуває в суді. І вони знайшли мене, як цапа-відбувайла, на якому хочуть показати те, що вони зараз показують... Стосовно людей, які знаходяться під слідством, з них вибивають свідчення. Люди знаходяться в жорстких умовах. Я так підозрюю, що Пісного вони вже зробили калікою. Тому що він вже нічого не тямить, нічого не розуміє. Це ті заходи, які вони проводять на підслідних. У них є велике бажання і мене відправити до СІЗО, щоб легше було проводити, як вони називають «слідчі експерименти», - заявив Онищенко.

У той же час, правоохоронці спростували інформацію про те, що здоров'ю Пісного що-небудь загрожує.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкой організаторами злочинної схеми по розкраданню газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. За Рябошапке і Валерію Пісного, як повідомляли в прокуратурі розслідується ще кілька кримінальних справ, окрім «газового», однак подробиці поки невідомі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: