ООН надасть Україні допомогу в боротьбі з коронавірусом

ООН надасть Україні допомогу в боротьбі з коронавірусом
ООН допоможе Україні боротися з коронавірусом 

Глобальний план ООН передбачає залучення $2 млрд для стримування поширення COVID-19 в країнах Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії

Організація Об’єднаних Націй запускає глобальний гуманітарний план боротьби із загрозою коронавірусу в країнах, що розвиваються. Про це в середу, 25 березня, оголосив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Зазначимо, що цей план передбачає допомогу й Україні у розмірі $33 млн. Як повідомив повідомив у Facebook речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, мова йде про реалізацію гуманітарних проектів у східних регіонах по обидві сторони від лінії розмежування за такими напрямами:

  •  заклади охорони здоров’я
  •  продовольча безпека та товари першої необхідності
  •  особи похилого віку та люди з інвалідністю
  •  дистанційна шкільна освіта

Найбільш незахищені категорії українців повинні отримати засоби для лікування та мінімізації негативного впливу коронавірусу.

Загалом глобальний план ООН передбачає залучення $2 млрд для стримування поширення COVID-19 в країнах Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії.

План дозволить забезпечувати доставку необхідного лабораторного обладнання й медикаментів, встановлення додаткових станцій для персональної гігієни, проведення інформаційних кампаній про особистий захист та захист оточуючих від вірусу.

В Африці, Азії та Латинській Америці організовуватимуться також авіамости та регіональні хаби для переміщення гуманітарних працівників й вантажів.

Станом на ранок середи, 25 березня, в світі зареєстровано 435 383 випадків зараження коронавірусом, зокрема 19 620 летальних випадків і 111 878 людини одужали.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Після цього вдень 25 березня стало відомо, що у Києві зареєстровано три нові випадки коронавірусу, у Вінниці зафіксували першу хвору в області

Уряд увів режим надзвичайної ситуації на всій території України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: