Суд ООН оголосив рішення за позовом України проти Росії

Суд ООН оголосив рішення за позовом України проти Росії

Міжнародний суд ООН

Рішення зачитує президент Міжнародного суду ООН, суддя Ронні Абрахам

Сьогодні, 19 квітня, о 16:00 за київським часом Міжнародний суд ООН у справі за позовом України проти Росії почав оголошувати своє рішення.

Голова суду Ронні Абрахам прочитає рішення на публічному засіданні, яке відбудеться в Палаці миру (офіційній резиденції Міжнародного суду) в Гаазі.

Це рішення стосуватиметься тимчасових заходів, щодо яких подала запит Україна, щоб запобігти продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті. 

Як очікується, серед іншого суд визначатиме, чи має він так звану попередню юрисдикцію prima facie, а також оголошуватиме рішення про тимчасові заходи щодо двох конвенцій, у порушенні яких Україна звинувачує Росію.

Нагадаємо, 6–9 березня в Гаазі тривало судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України проти Росії з приводу порушення РФ Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українська сторона під час виступу 6 березня просила Міжнародний суд ООН зобов’язати Росію припинити фінансування, постачання зброї, обладнання та проведення навчання незаконним збройним формуванням на Донбасі.

Як повідомлялося, у справі «Україна проти РФ» понад 800 томів.

Читайте також статтю: Кирило Коротєєв: У суді в Гаазі Україна робить таку ж помилку, як і Грузія

Дивіться також запис прес-конференції в «Главкомі» «Міжнародний суд ООН у Гаазі: коли і чого очікувати Україні від гучного процесу»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: