Опитування: 64% поляків вірять у примирення з українцями

Опитування: 64% поляків вірять у примирення з українцями
Прапори України та Польщі

Найкраще взаємини між країнами оцінює молодь

64% поляків вірять у історичне примирення між польським та українським народами. Про це свідчать результати опитування, яке провів Центр дослідження громадської думки CBOS.

81% поляків знає принаймні базові речі про польсько-український конфлікт на Волині 1943 року. 37% багато чули про ті події.

44% респондентів вважають взаємини між народами ні добрими, ні поганими. 29% переконані, що добрі, а 13% - що погані. Найкраще взаємини між країнами оцінює молодь.

47% з тих, хто оцінює польсько-українські взаємини як погані, вважає, що відповідальність за це здебільшого несе українська сторона. 40% покладають відповідальність на обидві сторони. 7% опитаних вважає, що відповідальна польська сторона.

Опитування проводилося протягом 7-14 червня 2018 року.

Нагадаємо, Сейм Польщі 27 червня ухвалив зміни до оновленого закону про Інститут національної пам’яті Польщі. 

У вилучених статтях закону йдеться лише про «публічне приписування польському народу відповідальності за злочини Третього рейху». Згадка про «злочини українських націоналістів» лишається, як і відповідальність за це.

Ввечері 27 червня президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про Інститут національної пам’яті.

Україна висловила невдоволення змінами в «антибандерівському законі».

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів і штрафи та тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: