Опитування у «ДНР»: доброго мало, але немає «бандерів»

Опитування у «ДНР»: доброго мало, але немає «бандерів»
Фото з відкритих джерел

У російські ЗМІ потрапили закриті соціологічні дані, отримані в районах, контрольованих так званою «ДНР»

У російські ЗМІ потрапили закриті соціологічні дані, отримані в районах, контрольованих так званою «ДНР».

Про це пише Газета.ру.

Згідно з дослідженням, яке проводилося в січні 2015-го та в червні 2016 року і в якому брали участь 1600 респондентів, прихильником «ДНР» в Донбасі є лише один з п'яти (20%). Близько 15% живуть віднесені до проукраїнського населення, а 68% - не довіряють нікому.

Найбільш частий привід для «любові до Батьківщини» - низькі тарифи ЖКГ і те, що «у нас немає бандерів». За словами більшості респондентів, «більше в ДНР немає нічого позитивного».

Відзначається також помітне зростання радикальних протестних настроїв: з 1,5% наприкінці минулого року вони зросли до 7% у червні 2016-го. Основний склад активних незадоволених, уточнює газета, - молодь, представники бізнесу і ополчення з бойовим досвідом.

Найчастіше респонденти скаржилися на неправомірні дії правоохоронних структур «ДНР» (тортури, обмови, вибивання показань), хабарі, відкати, нелегальні надбавки за збір на ринках, а також на «кумівство» влади.

При цьому національна ідея або «картина майбутнього» є лише у 1% респондентів.

Причину автори дослідження вбачають у відсутності хоч якихось виразних посилів в місцевих засобах масової інформації. За результатами опитувань, замість «довгих нудних монологів» респонденти хочуть конкретних справ. А білборди з патріотичними сюжетами у абсолютної більшості викликають зворотну реакцію.

Питання ставили в основних містах, підконтрольних невизнаним формуванням: Донецьку, Макіївці, Горлівці та Єнакієвому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: