Опозиція у Грузії оголосила про безстрокову акцію протесту

Опозиція у Грузії оголосила про безстрокову акцію протесту
Григол Вашадзе на акції протесту у Грузії

Акції будуть мирними і проводитимуться в межах конституції, — заявив Вашадзе

У Грузії опозиційний альянс «Сила в єдності» оголосив про проведення безстрокових акцій протесту з 18 грудня. Опозиція вимагає в найкоротші терміни провести парламентські вибори за пропорційною системою та замінити виборчі комісії.

«Відзавтра починаємо акції і вони не припиняться ні на один день. Акції будуть мирними і проводитимуться в межах конституції», — заявив один з лідерів опозизиції, колишній кандидат в президенти Грузії Григол Вашадзе.

Він наголосив, що якщо влада завадить опозиції у проведенні акцій, то «відповідатиме» за це.
Вашадзе також зазначив, що 16 грудня влада порушила право на свободу переміщення, свободу вільних зібрань та свободу слова людей, які прямували в Телаві на проведення акції протесту.
Оцінюючи сутички, які відбулися між поліцейськими та активістами, він заявив, що «влада перейняли методи влади Росії». За його словами, «була безпрецедентна кількість мобілізованих поліцейських».
Нагадаємо, поліція зупинила рух автоколони опозиції в бік міста Телаві, через що між правоохоронцями і опозиціонерами, які планували влаштувати акцію з вимогою не визнавати результатів президентських виборів, сталися сутички.

16 грудня грузинська опозиція встановила намети в центрі Тбілісі.

Незалежна кандидатка Саломе Зурабішвілі, яку підтримує керівна партія «Грузинська мрія», виграла другий тур виборів президента у Грузії за результатами підрахунку 99,78% голосів виборців. 16 грудня Саломе Зурабішвілі склала присягу і офіційно вступила на посаду президента.

Після виборів кандидат у президенти Грузії від опозиційного об’єднання «Сила в єдності» Григол Вашадзе заявив, що його політична сила не визнає перемогу незалежної кандидатки Саломе Зурабішвілі. Згодом об'єднана опозиція заявила про свій намір подати в суд, аби визнати недійсними результати другого туру президентських виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: