Протестувальники в Тбілісі ставлять намети

Протестувальники в Тбілісі ставлять намети

Протестувальники заявили, що не мають наміру полишати центральну площу міста на ніч

На проспекті Руставелі в Тбілісі ставлять намети. Як заявив член «Єдиного національного руху» Леван Хебеішвіли, учасники протестної акції сьогодні не розійдуться. Про це пише «Грузія Онлайн».

«Сьогодні ми нікуди не збираємося йти. Збираємося залишитися тут з нашими друзями. У нас кілька десятків наметів, які ми поставимо тут, і ми продовжимо протест. Закликаю населення дати відповідь злодієві Іванішвіли, який призначив нам президентом Саломе Зурабішвіли. Зараз не час сидіти вдома, тому ми чекаємо наших співгромадян тут», - заявивши Хабеішвіли.

Нагадаємо, в Грузії у неділю, 16 грудня, відбулася церемонія інавгурації п'ятої президента країни Саломе Зурабішвілі. Церемонія пройшла в місті Телаві (край Кахеті) в палаці грузинського царя Іраклія Другого на території фортеці Батоніс-Ціхе, побудованої в XVII-XVIII століттях.

Як повідомлялось, у другому турі президентських виборів у Грузії, що відбувся 28 листопада, перемогу здобула незалежна кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». За неї віддали голоси 59,52 відсотка виборців. Своєю чергою Грігола Вашадзе підтримали 40,48 відсотка виборців. Явка виборців становила 56,23 відсотка.

Ці вибори стали останніми виборам президента Грузії, на яких главу держави обирали шляхом прямого голосування. Президента країни обирають на шість років. Пізніше очільника держави обиратимуть члени виборчої колегії. У 2017 році парламент Грузії вніс зміни до конституції, згідно з якими права і повноваження глави держави значно скоротили.

Опозиція не визнала результатів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: