Організатор «убивства» Бабченка розповів, як викрив замовників

Організатор «убивства» Бабченка розповів, як викрив замовників

Наявність у досьє на Бабченка фотографій його московського будинку була «першим проколом» Германа

Організатор «убивства» у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка опосередковано викрив замовників з Росії, надавши виконавцю злочину досьє з фотографіями московського будинку журналіста.

Про це в інтерв’ю ВВС розповів виконавець «убивства» Олексій Цимбалюк, який співпрацював зі Службою безпеки у цій справі.

За його словами, організатор Борис Герман після домовленостей на початку квітня надіслав у месенджері WhatsApp фотографію Бабченка. Сам Цимбалюк до того ніколи про журналіста не чув.

«На той момент я вже був на контакті з СБУ і почав гру з ним. Я просив більше інформації: треба було відтягувати час», — розповів Цимбалюк.

Він вважає, що наявність у досьє на Бабченка фотографій його московського будинку була «першим проколом» Германа.

«Якби він мені прислав щось інше, можливо, у мене і виникли б якісь сумніви з приводу його зв'язків з Росією. Думаю, він просто перекинув мені те, що скинули йому, навіть не спробувавши зашифруватись», — сказав Цимбалюк.

Як відомо, про інсценоване вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, організоване в ході спецоперації СБУ 29 травня в Києві, знали до 10 чоловік.

Також 1 червня іноземним послам розкрили деталі спецоперації з Бабченком.

31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Зазначимо, після публікації виданням «Страна» списку 47 журналістів і блогерів, які, за версією Служби безпеки України (СБУ), можуть стати жертвами вбивств, Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування.

Нагадаємо, глава СБУ Василь Грицак та генпрокурор Юрій Луценко 1 червня ввечері провели зустріч з журналістами, які опинились у так званому розстрільному списку спецслужб РФ.

Читайте також: 

Спецоперація «Воскресіння Бабченка». Стрес-тест для України

Громадянин Г.: все, що відомо про «організатора вбивства Бабченка» на цей момент

«Фонд Путіна» та його клієнти. Що встиг наговорити Борис Герман

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: