Колона мітингувальників від Ради підійшла до Адміністрації президента

Колона мітингувальників від Ради підійшла до Адміністрації президента
Активісти на Банковій
Фото: Цензор.нет

За інформацією ЗМІ, наразі під Адміністрацією президента знаходяться близько 500 активістів

Колона з декількох сотень активістів від будівлі Верховної Ради України підійшла на вулицю Банкову до Адміністрації президента.

Як повідомляє «Уніан», колону вздовж вулиці Грушевського від парламенту до будівлі Кабінету міністрів супроводжував позбавлений українського громадянства, лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі, «який біля будівлі уряду сів у машину та залишив мітингувальників, обіцяючи повернутись».

Зазначається, що колона повернула на вулицю Садову, а потім на Інститутську. Активісти розпочала рух з рогу вулиць Шовковичної та Грушевського. Біля Кабміну мітингувальники спокійно без порушень громадського порядку пройшли кордон правоохоронців.

«Мітингувальників супроводжує Національна поліція. На перетині Банкової та Інститутської близько шести рядів у шоломах та іншому захисному спорядженні перекрили прохід безпосередньо до АП. Активісти викрикують гасла «Банду геть», - інформує видання.

За інформацією «Громадського», наразі під Адміністрацією президента знаходяться близько 500 активістів.

Також повідомляється, що перед початком шикування колони зі сцени було оголошено, що колона формуватиметься за участі представників колишніх добровольчих батальйонів «Донбас», «ОУН», «Айдар» та інших. Також організатори акції закликали долучатися до колони інших людей.

Саакашвілі під час свого виступу сказав, що боротьба лише розпочинається. «Ми продовжуємо боротьбу. Все тільки починається», - заявив Саакашвілі. 

«Ми йдемо передавати законопроект про Антикорупційний суд президенту», – додав депутат Єгор Соболєв.

Як відомо, у середу ввечері в Адміністрацію президента України прийшли п'ять народних депутатів, але Порошенка готові були пропустити лише трьох. Через це народні обранці відмовилися від зустрічі з президентом. Згодом голова фракції Блок Петра Порошенка Артур Герасимов уточнив, що президент був готовий зустрітися з трьом депутатами, які представляли інтереси мітингувальників під Радою (Мустафою Найємом, Світланою  Заліщук, Сергієм Лещенком), однак зустріч з  Юрієм Левченком та Юрієм Дерев'янком була неприйнятною.

Сьогодні Рада провалила всі законопроекти щодо виборчої реформи.

Як повідомлялося, сьогодні, 19 жовтня, народні депутати направили на висновок Конституційного суду законопроект № 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Також сьогодні Верховна Рада підтримала медичну реформу.

Згодом депутати підтримали зміни до Бюджетного кодексу для впровадження медреформи.

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: