Останнє слово Януковича суд хоче почути 19 листопада

Останнє слово Януковича суд хоче почути 19 листопада
Віктор Янукович з 2014 року переховується в РФ

Прокурор заявив, що «сторона обвинувачення повністю довела вину обвинуваченого Віктора Януковича»

Обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович зможе звернутися до суду з останнім словом 19 листопада.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

«Щодо надання розумних термінів (щодо реєстрації як іноземних адвокатів у Росії захисників Януковича – ред.) 19 листопада є саме тим розумним терміном, за який ви зможете зареєструватися або не зареєструватися. Суд визначає одну дату для останнього слова та пропонує використати саме її», - сказав суддя.

Він додав, що нереєстрація адвоката Олександра Горошинського як іноземного адвоката у Росії, не повинна позначитись на даті озвучення останнього слова, бо в Росії вже зареєстровані два інші захисники Януковича.

Дев'ятко також заявив, що суд вже на даному етапі може піти до нарадчої кімнати для ухвалення рішення, але враховуючи європейську конвенцію з прав людини, він надасть Януковичу можливість звернутися до суду.

Завершуючи сьогоднішнє судове засідання, головуючий суддя звернувся до адвокатів екс-президента, які намагаються і надалі затягнути процес, вигадуючи щоразу нові причини: «Хто бажає, той шукає можливості. Хто не бажає, той шукає причини».

Як повідомлялося, колишній президент України Віктор Янукович підозрюється у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: