Отруєння Скрипаля: Австрія відмовилася висилати російських дипломатів

Отруєння Скрипаля: Австрія відмовилася висилати російських дипломатів
Австрійський канцлер Себастьян Курц

Австрія підтримує заяву Європейської Ради та рішення відкликати посла РФ в ЄС

Австрія відмовилася висилати російських дипломатів через отруєння екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля.

Про це у Twitter написав канцлер країни Себастьян Курц.

«Ми підтримуємо чітку заяву Європейської Ради та рішення відкликати посла РФ в ЄС. Але як нейтральна країна, ми не будемо висилати дипломатів. Скоріше ми хочемо бути будівельниками мосту між Сходом і Заходом, та тримати відкритими канали переговорів з Росією», — заявив він.

Раніше повідомлялося, що Україна, Канада, США, а також 14 держав-членів ЄС вишлють 130 росіян, більшість з яких є співробітниками дипломатичних відомств.

Нагадаємо, 22 березня прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати європейські країни, в першу чергу, Францію, Німеччину, Литву і Ірландію, дати Москві «рішучу відповідь» і вислати пов’язаних зі спецслужбами дипломатів.

У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: