«Пакунки малюка» цьогоріч отримали 113 тисяч породіль

«Пакунки малюка» цьогоріч отримали 113 тисяч породіль
У «пакунок малюка» входять підгузки, пелюшки, присипки для малюків та решта речей, необхідних при народженні дитини.

Пакунок не впливає на отримання грошової виплати — це окрема додаткова натуральна допомога

В Україні у 2018 році з початку роботи проекту 113 тисяч породіль отримали «пакунки малюка». Про це на прес-конференції у Києві повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Пакунок малюка» надається всім новонародженим дітям, незалежно від місця народження, після подачі відповідної заяви до Управління соціального захисту.

Також цей пакунок не впливає на отримання грошової виплати — це окрема додаткова натуральна допомога.

Вартість одного пакунка, за словами директора офісу Керівництва ООН з обслуговування проектів (UNOPS) Андрія Буряковського, складає 3 тисячі 377 гривень.

У «пакунок малюка» входять підгузки, пелюшки, присипки для малюків та решта речей, необхідних при народженні дитини. Мета програми з видачі пакунків — стимулювати народжуваність в Україні.

Раніше в уряді прогнозували, що до кінця року видадуть близько 100 тисяч «пакунків малюка», у яких будуть міститися необхідні протягом перших місяців життя речі.

30 травня на засіданні уряду презентували концепцію «пакунку малюка» а також «муніципальної няні». Зокрема, там пропонували компенсувати частину вартості послуг няні для працюючих батьків з бюджету.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: