Папа Франциск готується провести реформи в Ватикані

Папа Франциск готується провести реформи в Ватикані
 Папа Римський Франциск

Понтифік хоче навести лад із фінансами

Папа Римський Франциск має намір протягом декількох наступних тижнів прийняти низку кроків, які допоможуть реформувати Ватикан. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так Офіс папської доброчинності буде очолювати кардинал. Дана посада є другою по значимості після посади самого Папи Римського. Таке підвищення рангу керівника даного відомства має на меті посилення значення допомоги бідним. Офіс папської доброчинності був названий Франциском «однією із двох рук церкви», яка її береже, поряд із Конгрегацією доктрини віри. Архієпископ Конрад Краєвський, який на сьогодні очолює Офіс папської доброчинності буде посвячений в кардинали. 

Загалом же Папа Римський Франциск припинив традицію автоматично призначати кардиналів. На сьогодні жоден із округів в Італії, який повинен мати кардинала, немає його. Також до кінця року Франциск планує оновити групу радників кардиналів, яка іще відома як С-9. При цьому понтифік пообіцяв, що зміни не означитимуть зменшення кількості членів цього органу.  На сьогодні два кардинали із С-9, які працюють в Австралії і Чилі, перебувають під розслідуваннями.

Також Франциск обіцяє провести зміни в органі, який іменується APSA. Даний орган відповідає за управління власністю церкви в Римі і решті Італії, виплачує заробітну платню службовцям і відає закупівлями. Так має змінитися очільника APSA, якому цього року виповнюється 75 років. Загалом же за словами Папи Римського він хотів би зробити даний орган більш прозорим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: