Папа Римський зачитав особливу молитву (відео)

Папа Римський зачитав особливу молитву (відео)
Папа Римський молиться через пандемію коронавірусу. 

Така молитва зазвичай відбувається під час Різдва та Великодня

Сьогодні ввечері, 27 березня, Папа Римський Франциск проводить молитву, Євхаристійну адорацію, в якій роиділяє особливе благословення Urbi et Orbi (містові і світові), щоби «з вірою та надією переживати цей період випробування для всього людства».

Блаженніший Святослав заохочує всіх українських греко-католиків єднатися у цій особливій молитві, повідомляє Департамент інформації  УГКЦ.

«У період, коли пандемія поставила людство на коліна, Папа робить глибоко духовний жест, покликаний допомогти пережити цей час страждання та страху з вірою та надією. Благословення Найсвятішими Тайнами зазвичай уділяється наприкінці євхаристійної адорації, звичаю, що сягає своїм корінням початку ХІІІ століття. Благословення «Urbi et Orbi», тобто, місту та світові, Папа, зазвичай, уділяє після обрання, в день Пасхи та на Різдво. Йдеться про чинність, притаманну Петровому служінню: як Єпископа Риму, вона звернена на Вічне місто, а як Вселенського Архиєрея – на увесь світ. Із цим благословенням пов’язана можливість отримання повного відпусту», – повідомляє VaticanNews.

До слова, напередодні Папа Франциск знову пройшов тестування на коронавірусЗгідно з інформацією, тест виявився негативним.

Також слід зазначити, що наразі Італія знаходиться на третьому місці по захворюваності і на першому - за кількістю смертей. Майже тисяча людей померли в Італії від коронавірусу за минулу добу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: