Парламент Ірландії підтримав легалізацію абортів

Парламент Ірландії підтримав легалізацію абортів
Тепер в Ірландії будуть дозволені аборти в термін до 12 тижнів вагітності і пізніше у разі загрози життя матері або важкій патології плоду

До цього аборти в Ірландії, де католицька церква має значний вплив, були заборонені навіть у разі згвалтування, інцесту або смертельної патології плоду

Парламент Ірландії проголосував за легалізацію абортів, прем'єр назвав це рішення «історичним моментом для ірландських жінок».

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Легалізація набуде чинності після підписання закону президентом країни Майклом Хіггінсом. Тепер в Ірландії будуть дозволені аборти в термін до 12 тижнів вагітності і пізніше у разі загрози життя матері або важкій патології плоду.

Прем'єр Ірландії Лео Варадкар назвав легалізацію абортів «історичним моментом для ірландських жінок». На відповідному референдумі в травні 66% ірландців висловилися за аборти.

За даними ЗМІ, до цього аборти в Ірландії, де католицька церква має значний вплив, були заборонені навіть у разі згвалтування, інцесту або смертельної патології плоду.

Максимальне покарання за аборт було до 14 років в'язниці. Відзначається, що з 1980 року до 170 тисяч ірландських жінок зробили аборти у Великій Британії.

29 червня 2017 року три суди апеляційної інстанції відмовилися легалізувати аборти в лікарнях Північної Ірландії у випадках, коли жінки завагітніли після згвалтування або вагітність була приречена через смертельну аномалію ембріона.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: