Пентагон показав два відеоролики з НЛО

Пентагон показав два відеоролики з НЛО
Американський винищувач слідкує за непізнаним літаючим об'єктом
Скріншот з відео

На першому відео помітний невідомий об'єкт, схожий на літаючу тарілку. На другому записаний епізод 2004 року, який стався з двома винищувачами у каліфорнійського узбережжя

У США розповіли подробиці програми з вивчення непізнаних літаючих об'єктів (НЛО), яка проводилася з 2007 року по 2012 рік. Пентагон показав два відео, на яких американські військові переслідують непізнані об'єкти. Крім того, в міноборони США обіцяли показати ще одне відео.

Як повідомляє The Washington Post, співробітник американської розвідки Луїс Елізондо, який в жовтні пішов у відставку, домігся розсекречення трьох «найбільш незвичайних» відео. На них - необроблений запис із «зустрічі» винищувачів і «аномальних повітряних транспортних засобів» - так в Пентагоні називають НЛО.

Запис зроблено з кабіни винищувача. На першому відео помітний невідомий об'єкт, схожий на літаючу тарілку. На другому записаний епізод 2004 року, який стався з двома винищувачами у каліфорнійського узбережжя.

Як розповів командер Девід Фрейвор NYT, військовим наказали стежити за НЛО, яке з'явилося на висоті 24 кілометрів, а потім знизило висоту і зникло з радарів. Пілоти помітили слід в океані, а над ним на висоті 15 метрів висів овальний об'єкт 12-метрової довжини. Коли винищувачі наблизилися до нього, він набрав швидкість і різко полетів.

Елізондо відзначав, що відео можуть сприяти навчанню пілотів і безпеки польотів. В інтерв'ю журналістам він зазначив, що публікацією відео, в першу чергу, хотів розповісти про маловідому для людей «Програму по розширеній ідентифікації повітряних загроз», яка проводилася протягом семи років.

Як розповіли колишні і нинішні співробітники Пентагону, згідно з цією програмою військові спостерігали за комерційними безпілотниками і за НЛО. На підставі їхніх розповідей і документів Пентагону, які опинилися в розпорядженні Washington Post, стало відомо, що на програму витратили не менше 22 мільйонів доларів.

У прес-службі Пентагону також відзначили, що програма була згорнута в 2012 році, оскільки у відомства «є інші, більш пріоритетні питання, які потребують фінансування». Однак джерела WP, Politico і співрозмовники NYT, кажуть, що дослідження тривали в минулому місяці.

Як пише The New York Times, дослідження не припинялися протягом останніх п'яти років. В Пентагоні про будь-які «незаперечні докази» існування НЛО не говорили, проте Елізондо запевняє, що вони були. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: