Переходив дорогу на червоне світло. Верховний суд ухвалив резонансне рішення

Переходив дорогу на червоне світло. Верховний суд ухвалив резонансне рішення
В Україні суд зобов'язав водіїв пропускати українців на червоне світло

Суд створив прецедент, покаравши водія за збитого порушника ПДР

Верховний суд України постановив, що українські водії повинні завжди пропускати пішоходів, зокрема і на червоний колір світлофора, адже в разі аварії до відповідальності можуть притягнути обидві сторони.

Про це повідомляє «Закон і бізнес».

Так, мова йде про смертельну ДТП, у якій водій збив пішохода, що перетинав дорогу на червоний сигнал світлофору. Перша інстанція виправдала водія, однак апеляційний суд постановив, що винним в інциденті також є і водій. Він порушив ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу (Порушення ПДР, яке спровокувало смерть потерпілого).

Цю ж позицію прийняли і в Верховному суді, стверджуючи, що у водія була технічна можливість уникнути наїзду на пішохода, використовуючи екстрене гальмування. У зв'язку з цим рішення суду залишилося без змін: три роки позбавлення волі умовно, а також заборона на водіння на рік.

Таким чином суд зобов'язав водіїв пропускати пішоходів на червоний колір світлофора.

Між іншим, минулого тижня у Києві різко зросла кількість ДТПУпродовж восьми діб, із 4 по 11 травня, Патрульна поліція зафіксувала в столиці 649 дорожньо-транспортних пригод (для порівняння, тижнем раніше - 478). В аваріях загинуло троє людей.

Були травмовані 35 учасників дорожнього руху, серед них - п’ятеро велосипедистів та четверо мотоциклістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: