Підозрюваному в організації вбивства «Сармата» продовжили арешт

Підозрюваному в організації вбивства «Сармата» продовжили арешт

Адвокати Сігіди просили відпустити свого підзахисного

Фото: Громадське

За даними слідства, Михайло Сігіда був знайомий з ймовірним замовником вбивства - Євгеном Бродським

Печерський районний суд Києва продовжив тримання під вартою Михайлу Сігіді - ймовірному організатору вбивства активіста Віталія Олешка «Сармата» на два місяці - до 17 березня.

Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту, грунтуючись на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, зокрема Антона Крота і Віталія Лисняка (які за даними слідства передавали червону «Таврію» ймовірним виконавцям злочину), знищення певних речових доказів.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай долучив до матеріалів справи протокол допиту Михайла Сігіди від 11 жовтня 2018 року. Прокурор наголосив, що Сігіда організовував діяльність ймовірних виконавців вбивства, надавав їм зброю та ключі від «Таврії».

Також, за даними слідства, Сігіда був знайомий з ймовірним замовником вбивства Олешка - Євгеном Бродським, спілкувався з ним до вбивства та після.

Адвокати Сігіди просили відпустити свого підзахисного, наголошуючи на тому, що він має міцні соціальні зв'язки, роботу. Зокрема захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей Сігіди, характеристику з місця роботи ТОВ «Надзвичайно гарні люди», де Сігіда займає посаду директора, також захисники вручили договір оренди помешкання дружини підозрюваного.

Нагадаємо, Сігіду затримали на початку вересня минулого року. За даними слідства, саме він організовував та координував дії ймовірних виконавців злочину, надавав їм зброю та автомобіль, на якому підозрювані приїхали на вбивство Олешка.

В грудні поліція затримала ймовірного замовника вбивства «Сармата». Ним виявився 34-річний бізнесмен із Дніпра Євген Бродський.

Як відомо, ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» застрелили у Бердянську 31 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: