Підсумки воєнного стану: українське військо наростило угруповання на небезпечних ділянках

Підсумки воєнного стану: українське військо наростило угруповання на небезпечних ділянках
Об'єднані сили посилили контроль над кількома населеними пунктами на сході України 

За словами Муженка, за час дії воєнного стану велика увага була приділена питанням територіальної оборони

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив про суттєве посилення угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках. Про це він заявив журналістам під час брифінгу в Львівській області.

«В ході заходів воєнного стану нам вдалося оцінити свої спроможності і ми спроможні на сьогодні створювати відповідні міжвидові угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках з визначенням певного комплекту з’єднань та військових частин для необхідного реагування у випадку загрози і посилення відповідних напрямків, якщо це буде необхідно», - зазначив він.

Він пояснив, що йдеться, зокрема, про населені пункти Південне та Олександрівка на Донбасі.

Крім того, за словами Муженка, в Україні перевірено спроможність військових частин виконувати завдання в різних умовах місцевості на різних напрямках.

«Здійснено реальне посилення на деяких напрямках наших угруповань». – наголосив начальник Генштабу.

Також, як відзначив Муженко, здійснено підготовку оперативного резерву першої та другої черги, а також територіального резерву – проведено ряд навчань з бригадами територіальної оборони.

«На сьогодні ми спроможні виконувати ті завдання, які на нас покладено державою та українським народом», - підкреслив начальник Генштабу.

«Ми достатньо підготовлені і розуміємо загрози, які є щодо України, які є потенційно небезпечні напрямки, і проводимо відповідні заходи», - зауважив він, додавши, що за час дії воєнного стану велика увага була приділена питанням територіальної оборони і відбулось посилення угруповань кадровими частинами ЗСУ.

Воєнний стан у 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривав 30 діб - з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: