Після масових протестів у Румунії приймуть нове кримінальне законодавство

Після масових протестів у Румунії приймуть нове кримінальне законодавство

Міністерство юстиції Румунії заявило, що більше не зацікавлене у внесенні поправок до Кримінального кодексу, що стосуються покарань за корупційні злочини

Міністр юстиції Румунії повідомив, що опублікує деталі нового законопроекту щодо Кримінальному кодексу в понеділок, після того як депутати скасували попередній указ внаслідок масових протестів у Бухаресті та інших румунських містах, передає Reuters.

Сотні тисяч румунів протестували в столиці Бухаресті та в десятках інших міст проти указу, який би прикривав від кримінальної діяльності високопосадовців за корупцію. Навіть після того, як цей указ було скасовано, протестувальники продовжили виходити на вулиці із гаслами недовіри до уряду.

«Коли ми скасували указ, ми повернулися до вихідної ситуації, коли було багато неконституційних статей. Ми будемо розробляти і публікувати проект закону, який буде подано в парламент після консультацій із громадськістю», – заявив журналістам міністр юстиції Флорін Йордаке.

Також міністерство юстиції Румунії заявило, що більше не зацікавлене у внесенні поправок до Кримінального кодексу, що стосуються покарань за корупційні злочини, що спричинили масові протести.

Нагадаємо, у Румунії не припиняються мітинги: люди вимагають відставки уряду.

Раніше повідомлялося, що у Румунії на протести вийшло близько 250 тис. людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: