Після масштабного теракту в Стамбулі Путін дозволив росіянам відпочивати в Туреччині

Після масштабного теракту в Стамбулі Путін дозволив росіянам відпочивати в Туреччині
ВВС

Після теракту в Єгипті президент РФ заборонив туристам відвідувати країну, а після вибуху у Стамбулі дозволив літати в Туреччину

Президент Росії Володимир Путін має намір доручити уряду країни відновити співпрацю з Туреччиною. Про це йдеться в заяві за результатами телефонної розмови Путіна з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, оприлюдненій прес-службою Кремля.

Окрім того у Кремлі планують зняти обмежувальні заходи щодо відвідування Туреччини російськими туристами. «При цьому бажано, щоб турецький уряд вжив додаткових заходів, спрямованих на убезпечення російських громадян на території Туреччини», - ідеться в повідомленні.

«Загалом розмова мала діловий, конструктивний характер і була зорієнтована на відновлення традиційно дружнього характеру багатопланової двосторонньої співпраці», - підкреслили у Кремлі.

Де відпочиватимете ви цього літа? Узяти участь в опитуванні можна тут.

Нагадаємо, Ердоган та Путін поговорили телефоном уперше після інциденту з Су-24. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган надіслав президенту РФ Володимиру Путіну лист, де він висловлює жаль через збитий торік на сирійсько-турецькому кордоні винищувач Су-24.

Як відомо, у вівторок, 28 червня, близько 22:00 за київським часом на вході, виході й парковці терміналу стамбульського аеропорту імені Ататюрка смертники відкрили вогонь із вогнепальної зброї і підірвали вибухові пристрої. Аеропорт було евакуйовано і на кілька годин закрито. Наразі він працює в звичайному режимі. За останніми офіційними даними, жертвами атак в аеропорту Стамбула стали щонайменше 43 людини. Відповідальність за напад поки що ніхто на себе не взяв.

Серед загиблих в аеропорту Стамбула є громадянка України. Також у Генконсульстві України в Стамбулі підтвердили інформацію про щонайменше одного пораненого українця, який звернувся до них після вибухів в аеропорту.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: